tirsdag den 14. juli 2009

Sommerferielæsning

Photobucket

Jeg har fundet to bøger, jeg tænker skal være min foreløbige sommerferielæsning. De er af to af mine absolutte yndlingsforfattere; Murakami og Helle Helle.
Jeg har læst en hel del af Murakamis værker, og det er primært hans fantastiske evne til at skabe stemninger, der gør at jeg vender tilbage gang på gang. Også denne gang med det semi-selvbiografiske værk What I talk about when I talk about running - i sig selv en helt fucked titel, men at få et indblik i hvordan hans skriveprocesser fungerer, det kan kun være interessant! Og det er netop hvad den handler om - hvordan sporten influerer hans skriverier (jeg hader sport, men jeg stoler på Murakamis evne til at sætte selv de kedeligste emner i et fascinerende lys).
Helle Helles Rester er jeg allerede begyndt på og indtil videre skuffer den ikke. Jeg forsvinder fuldstændigt i hendes vidunderlige univers af stramhed og minimalisme. Alt er skåret ind til benet og alt er overladt til fantasien - hun formår at beskrive de mest komplicerede dramaer uden at nævne dramaet med et ord, hun viser sine karakteres livshistorie og verdenssyn i fuldstændig enkle hverdagssituationer - mens det hele ligger nedenunder og sitrer. Rester er en novellesamling på blot 100 sider (hvilket nok er meget godt for der skal jo også være tid til specialet) med 12 noveller, hvoraf den første 'Fasaner' er kanoniseret så vidt jeg kunne læse mig til - så der er også lidt til os der var så uheldige at blive snydt for en standardiseret folkeskoleundervisning! ;)

1 kommentar:

  1. Awesome Fashion blog, Get more details About the
    Top Fashion Blog click on link,
    http://www.angelmstyle.com/category/fashion/

    SvarSlet